Salut!

Numele meu este Florin Gâtlan și sunt autorul rețelei BlackWeb – rețea începută în urmă cu trei ani de zile. Sunt profesor, dar în timpul liber scriu ghiduri cu privire la securitatea cibernetică, cu scopul de a promova sistemul de operare cu același nume – BlackWeb Linux.

Așa cum se vede din prezentarea sistemului de operare, militez pentru proiectele open-source și fac tot ceea ce îmi stă în puteri pentru a actualiza sistemul Linux printr-un proces conservator, bazat pe consens, pentru a ține pasul cu progresele tehnologice. Pe deasupra, încerc să promovez și să educ (cât pot de bine) comunitatea noastră în strategii complementare de proprietate intelectuală, și a convinge oamenii să susțină proiecte cheie open-source.

Pe lângă aceste lucruri, doresc să pun accentul pe siguranța și confidențialitatea utilizatorului pe internet. Aici veți găsi sfaturi de siguranță bazate pe cercetare, ghiduri, sfaturi, știri și comentarii cu privire la toate aspectele legate de utilizarea tehnologiei.

Nu prea suport nici escrocii din mediul online, așa cum veți vedea pe acest blog. Am întâlnit atât de mulți de-a lungul timpului, încât am ajuns să le cunosc fiecare strategie. Cu mulți ani în urmă, tânăr fiind, am ratat ocazia vieții mele, deoarece nu am văzut potențialul unei anumite tehnologii. Ceea ce am crezut că este o nouă escrocherie, era mai exact progres. Așadar, prin site-urile mele doresc să educ viitoarele generații, cu privire la diferite tehnologii, ca nu cumva aceștia să facă vreodată greșelile mele…